[O2] Jak rozebrać tapicerkę w bagażniku combi...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PIETRO1973
    Ambiente
    • 2008
    • 240

pemo23 sam robiłeś??
    przed Virusem
    to wina ROGALA
    http://www.bitvisitor.com/?ref=1E884...CkvxK4XMRf7JiA
  • shado
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 5315
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mam pytanko dla tych, którzy przerabiali rozbieranie tapicerki w OII combi. Szczególnie może są to koledzy, którzy wyciszali autko matami. Był już taki wątek o wyciszaniu, ale niestety nikt nie opisał, jak bez zniszczeń ściągnąć tapicerkę. Fotki mile widziane.
    Znalazłem w serwisówce informacje na ten temat, ale one zupełnie nie pokrywają się z combi. U siebie nie widzę, ani jednej śrubki, którą mógłbym odkręcić.
    Potrzebuję rozebrać tapicerkę po prawej stronie.
    Załączone pliki
    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• wrobel
      Rider
      S_OCP Member
      • 2008
      • 365

Shado u mnie O1 Combi najpierw trzeba zdjąć listwę nad boczkiem i pod nią znajdują się mocowania boczka, jeden z zaczepów znajduję się również za panelem, tam gdzie są światła, oraz jeden "wchodzi" pod kanapę z tego co kojarzę, wiec u Ciebie może być podobnie.

Komentarz

• toocool
        Rider
        • 2008
        • 303
        • Octavia IV combi (NX5)

shado, zobacz tu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=23038 i tu: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=22918
        Najwięcej problemów było ze zdjęciem bocznej listwy. Przy szybce jest na zatrzaski, trzeba też odkręcić poprzez tylne drzwi - po złożeniu kanapy. Natomisat najrudniej było odczepiść ją w okolicach tylnego reflektora. Śrubka jest zsłonięta, tak, że trzeba odgiąć delikatnie listwę i dopiero wtedy odkręcić śrubokrętem (malutkim) - przez otwór do wymiany żarówek. Aby ją zdjąć musiałem też odgiąć listwę środkową (tam gdzie jest zamek - nie na klapie) i wtedy dopiero boczna zaczęła odchodzić.
        Co do samej tapicerki, to śrubki są w tych haczykach:

Trzeba tylko zdjęć ten prostokącik nożykiem lub żyletką. U mnie jeden był na klej, więc nie chciał puścić.

Reszty nie pamiętam i wydaje mi się, że to wszystko. U mnie tapcerka zeszła bez problemu. Ona jest dość giętka i raczej się nie połamie.
        Jestem wdzięczny - wdzięczność i podziękowania w sieci - za co być wdzięcznym

Komentarz

• shado
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 5315
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

goraceusta, no właśnie za cholerę nie wiedziałem jak się dobrać do tych śrubek w haczykach, bo zawsze było jakoś tak mało światła, że nie widziałem tej zaślepki. O to mi w sumie chodziło. Dzięki

[ Dodano: Wto 10 Mar, 09 18:31 ]
          Czy żeby dostać się do gniazda zapalniczki to muszę zdejmować tą plastikową listwę boczną czy wystarczy odkręcić śruby w haczykach i odchylić tapicerkę?
          BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• toocool
            Rider
            • 2008
            • 303
            • Octavia IV combi (NX5)

Ja rozbierałem po lewej stronie. Nie wiem co chcesz robić z tą zapalniczką, ale jak wystarczy Ci "średni" dostęp to może wystarczy ją (listwę) podciągnąć do góry, tak by puściły zaczepy - wtedy tapicerka (jej część) powinna dać się odchylić.

Haczyki na pewno musisz odkręcić ;-)
            Jestem wdzięczny - wdzięczność i podziękowania w sieci - za co być wdzięcznym

Komentarz

Pracuję...